tisdag 31 augusti 2010

Danmark rasar över svenska valet

Började morgonen med lite text-tv och ramlar över en svensk nyhet på den danska text-tv. Den danska regeringen med stötteparti (konstellationen kallas VKO) anser att det svenska valet bör övervakas av Europarådet.

Nyheten kom från Jyllands-Posten och kan hittas här.

Det hela handlar om sd som man anser motarbetas och diskrimineras, precis det som martyrerna i sd vill. De konservativas talesman i utrikesfrågor Naser Khader (som förövrigt alltid har en tydlig åsikt om allt) kallar Sverige för ett "u-land när det gäller yttrandefrihet". Pia från df kör vidare i samma spår och säger att "Förhållandena är mer groteska i Sverige än i Östeuropa".

Oppositionen däremot är helt övertygade om att Sverige klarar att genomföra ett val...

Det fanns en artikel om det svenska valet tidigare i sommar där de danska journalisterna fått det där med valsedlar om bakfoten. I Danmark får du EN valsedel (stor som en studentlägenhet) med alla partiers alla kandidater och så ska du sätta ett kryss.

I artikeln stod det att i Sverige har alla partier en egen valsedel liggande på ett bord och så tar man en för det parti man ska rösta på. Vad man missade var ju att de flesta tar en omgång olika valsedlar, lägger en i kuvertet och resten i fickan.

Mer i ämnet finns här. Pia undrar om Sverige är på väg att bli en bananrepublik.

2 kommentarer:

Anonym sa...

ja det undrade säkert den där Pia från Danmark som är ett jävla rasse-land!

Ponte sa...

Rasse-Pia har alltid nått att komma med...