tisdag 6 februari 2007

Förföra en rik man

I fredags träffade jag en rik man i baren, enligt egen utsago god för några hundra miljoner danska kronor. Han tyckte det var jobbigt, för alla ville liksom bara ha honom för hans pengar och inte för vem han var som person. OK, han var kanske inget vidare kap (om man bortser från pengarna), men jag har träffat på sämre...

Om man är tokrik och inte vill träffa folk som gillar ens pengar mer än ens personlighet, så kanske man ska avstå från att berätta om sitt bankkonto under de första 10 minuternas diskussion, avstå från att snacka om hur mycket dricks man ger "för pengar spelar ju ingen roll för mig", om sommarstället i alperna, det mindre slottet på Själland och andra detaljer. Jag passade på att bjuda den danske multimiljonären på en öl.

Om jag träffade någon som attraherar mig och är jätterik, skulle jag nog hålla mig borta eftersom det där med rik skrämmer mig på något sätt. Bara risken att bli misstänkt för att vara ihop med någon bara för hans pengar är en megaturnoff för mig. Däremot om man träffar någon, dejtar ett tag, blir ihop och så visar det sig att han är rik, då är det en annan sak. Samma sak om man träffar någon som är känd.

Som dansken i baren sa, "pengar spelar ju ingen roll för mig", jag håller med. Utan att vara rik men ha en inkomst som jag kan leva på utan problem så kan jag inte annat än att hålla med "pengar spelar ju ingen roll för mig" jag byter min lediga tid mot en rolig stund via pengar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men oj.. vad ädelt.. jag skulle såååå kunna vara tillsammans med någon enbart p.g.a. pengarna!
Men så är jag ju hopplöst singel också.. =)

Kim da Costa sa...

Jag träffade en miljo (som jag dessutom var ihop med i två år) och jag kom kvickt på att enda anledningen till att han "avslöjade" det direkt var att han hade så taskigt självförtroende + enbart mer eller mindre köpta vänner att han inte visste hur han annars skulle bete sig. Eller vad han SJÄLV hade att erbjuda. Very sad. Jag dumpade honom.

Ponte sa...

Tennis - Jag tror du skulle bli en perfekt lyxhust förlåt lyxman... Face it, ingen vill vara ihop med en norrlänning, du får låtsas vara från Gotland, snacka som Babben...

Kim - Det ligger nog något i det, men jag skulle känna mig obekväm i det läget.