fredag 23 februari 2007

Snö, Snö och Snö

Som ur-norrlänning förstår man inte riktigt skåningarnas skräck för snö. Visst, det kom en del snö och delar av Skåne är platt och det driver rejält, men ställa in all stadsbusstrafik är nog lite overkill. Ute på landet kan det nog vara problem med framkomligheten på sina håll, men jag gick till jobbet i lågskor och det tog 40 minuter (mot 35 minuter dagar utan snökaos), så Skånetrafiken är ena veklingar.

Istället skulle en massa folk som normalt tar bussen eller tåget till jobbet ut och köra bil. De kör inte många mil per år, men på årets sämsta väglag ska de ut. Gamla bilar med dåliga däck och ovana chaufförer i snöstorm och halka, kan det sluta på annat sätt en 600 avåkningar, fastkörda bilar i snösträngar och plogbilar som inte kommer fram pga alla idioter som sitter fast i snön.

Det är Skånetrafikens fel! De har en sammansvärjning för att bli av med passagerare för de bara klottrar, klagar och skitar ner. Om man kunde köra bussarna utan passagerare, skulle man kunna spara pengar på städning och sanering, mindre slitage och dessutom skulle alla bussar kunna gå prick på tidtabell...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh! Här tjurar alla också.. tur att man är lite rutinerad med snön!

Ponte sa...

Snö kan ha sina fördelar ibland, ett alldeles utmärkt sätt att öka beläggningen på lårbenshalsavdelningen...