tisdag 15 juni 2010

Morgonitalienare

Usch vad jag är dålig, nu är jag två veckor efter i historien...

Väl tillbaka i Köpenhamn på fredagsmorgonen köpte jag nått att äta och satte mig på en bänk. Bredvid stod en mynttelefon. En utländsk kille (ännu en italienare) skulle ringa, men hade inga danska mynt. Så jag fick en 2 Euro mot 16 danska, han ringde sitt samtal och sedan satt vi på bänken och snackade skit i mer än en timma.

Han var arbetslös kock på väg till Sverige för att hitta ett jobb. Jag gav honom ett par tips och vi snackade en massa. Han på italienska jag mest på engelska.

Så traskade jag vidare till Morgonvärdshuset där jag hamnade bredvid en kille och en babblig farbror. Farbrorn var tydligen DJ till uthyrning och konstaterade att den musik man gjorde på 50- och 60-talen var den bästa och musik kommer aldrig bli lika bra igen. När ingen orkade lyssna så fortsatte han att snacka rakt ut i luften i alla fall.

Slog mig i slang med killen på andra sidan och vi snackade vintersport ganska länge. Men så dök Vikingens kompis upp och det visade sig att killen bredvid var stammis på samma homobar som honom. Vikingens kompis hade blivit indragen i nått rättsfall och kom då vid 11-tiden på förmiddagen från en timma i rätten. Vi fick se bilder och höra hans sida av saken, vet inte om jag trodde på honom, men han fick lite moralisk support om inte annat.

Så var det plötsligt eftermiddag och jag traskade till den Vilda baren. Det var helt bortkastat för efter en timma där började jag må illa och begav mig hemåt istället.

3 kommentarer:

Kim M sa...

Jag snackar ofta rakt ut i luften.

Anonym sa...

Hallå mannen! semester? Saknar inläggen/BSgrabb Båstad

Ponte sa...

Kim - Men kanske inte högt och skojfriskt i en bar eller?

Båstad - Det kommer, tro mig...