söndag 27 juni 2010

Ett litet rån

Så till monsterhelgen förra veckan...

Skulle inte ut överhuvudtaget under helgen. Planen var att tvätta fönster, tvätta kläder, röja upp i lägenheten (har nämligen inte varit hemma dagtid sedan den 5:e och då var jag sliten). Åker från jobbet på torsdagen, hamnar på en station och får veta att ett tåg kört på en person och att all tågtrafik skulle vara inställd tills vidare. Det sas också nått om ersättningsbussar, men jag vet sedan tidigare att varken DSB eller DSB-first klarar av sånt. Bestämde mig för att ta en after work istället. Hade förövrigt klätt mig på ett sätt så att jag inte skulle få för mig att visa mig bland folk.

Nådde den Vilda baren där det hängde en del roliga människor. Vi fick uppdatering av hur det gick i fotbollen och hur nakenheten delvis tagit över kvällen innan efter att jag gått hem. Typiskt! Efter ett par timmar kollade jag hur det var med tågen, men informationen var 2 timmar gammal och uppdateringen av förseningar just nu hade inte med några tåg åt mitt håll vilket är ytterst osannolikt. Antog att alla tåg fortfarande var inställda och bestämde mig för att gå ut. Var helt övertygad om att jag skulle supa bort mina solglasögon förövrigt.

Träffade det halva parets tidigare toyboy som var på gott humör, nykter och påklädd var han dessutom. Snackade en massa med honom (grabbhalvan är hur trevlig som helst). Så kom kulturkillen förbi, men jag står inte högt i kurs där längre. Fick en kram och sedan satte han sig i ett hörn istället. Nåja, sånt är livet.

Så började det att bli lite sent och en av stammisarna var osedvanligt onykter och hamnade i snack med en utländsk kille som just dykt upp. "Ah Brasileiro, eu non farla portugues", tyckte stammisen. Killen (som presenterat sig som brasse) förstod inget. Efter att de tjafsat lite i ett par minuter gick stammisen för hans taxi dök upp. Men innan han gick sa han om den utländske killen: Ponte, lita inte på honom, han ljuger och har nått för sig. Nu var det inte riktigt min typ och jag hade kul snack och stammisen var mycket vinglig, så jag brydde mig inte värst mycket. En stund senare var det någon som blivit rånad (medan han också blev avsugen) på toaletten. Stammisen hade rätt även om han hade svårt att ta sig av barstolen.

Så var det stängningsdags och Ponte köpte sig lite skräpmat innan det bar iväg till Dansbaren. Köpte också nya cigg då det var 3 kvar i den gamla asken i fickan.

2 kommentarer:

Kim M sa...

Du borde ha stannat hemma.

Ponte sa...

Det borde jag...