lördag 9 oktober 2010

Långfredag eller nått

Efter ett hårt arbetspass fredag natt kände Ponte får en öl innan han skulle hem. Började i Dansbaren (det känns alltid konstigt att komma dit spik nykter tillsammans med alla berusade glada människor).

Sprang på den lite tradige farbrorn som var på gott humör. Själv var jag ganska slut men nöjd att finna en ledig barstol. Tröttnade dock efter ett par timmar eftersom det var lite väl stimmigt.

Fortsatte till Morgonvärdshuset där bartendern jobbade i lederhosen eftersom man skulle ha någon form av oktoberfest på kvällen. Träffade någon politiker som var missnöjd med sitt partis hållning i frågan om homo-äktenskap, men hoppades att det skulle gå att förändra framöver.

Den lite tradige farbrorn dök upp och vi fick en konspirationsman bredvid oss. Han var rätt jobbig. När jag senare gick vidare satt han utanför stationen och babblade i luften med sina teorier. Har nu dessbättre förträngt dem...

Traskade vidare till eftermiddagsbar där jag träffade en bartender som varit ute och festat kvällen innan, härligt att vara bakis och jättetrött när man ska jobba i en stimmig bar hela natten.

Bestämde mig nu för att ta en sista öl i den Vilda baren och sedan bege mig hemåt. nu blev det inte riktigt så eftersom två av de trevliga gubbarna satt där och de skulle dricka shots, jag fick min dos snabbt kan jag meddela.

Hade rätt trevligt med stammisarna och frampå nattkröken traskade jag vidare. Träffade några roliga människor, fick 3 erbjudanden (jag kunde avstå från) och träffade en konstig men trevlig transa. "Får jag inte en öl NU kissar jag på golvet" hotade hon bartendern med...

Traskade sedan vidare till Dansbaren där jag sprang på den lite tradige farbrorn som också var ute sedan fredagen. Han hade skurit sig på lite glas någonstans och började plötsligt blöda igen. Det ledde till att jag fick några droppar blod på byxorna, mindre fräscht.

En berusad och otrevlig person blev utslängd flera gånger men kom hela tiden tillbaka med motiveringen att hans jacka var kvar. Till slut ringde han polisen över den där jackan även om jag vet att han fick den och hängde av sig den bara för att ha chansen att komma tillbaka. Jobbig människa.

2 kommentarer:

Kim M sa...

"Jackan är kvar" har man nog kört med några gånger...

Ponte sa...

Snubben testade den ett tag