onsdag 27 maj 2009

Mer om våldtäkten

Häromdagen skrev jag om en eventuell våldtäkt på en bar i Köpenhamn. Killen som säger sig ha blivit våldtagen har nu talat ut till den danska TV-kanalen TV2. Artikeln finns här (på danska). Polisen har bekräftat killens identitet för TV2. Nedan följer en fri översättning av det hela.

Han var ute med sin pojkvän och en väninna på nattklubben Be Proud. Under natten någongång mådde han inte riktigt bra utan bestämde sig för att gå till Rådhusplatsen och åka hem. Men så kommer han på att en av hans kompisar ofta hänger på baren Masken, så han traskar dit för att se om han är där, men det är han inte. Killen bestämmer sig iallafall för att ta en sista öl och sätter sig i ett hörn.

Det nästa han minns är att vaknar på köksgolvet av att någon häller kallt vatten på honom samtidigt som någon annan sparkar på honom. Sedan svimmar han igen och vaknar av att någon engelsktalande ligger ovanpå honom, har dragit ner hans byxor och våldtar honom analt (han som kallas 43-åringen i det tidigare inlägget). Det pågår ett par minuter innan han blir avbruten av personalen.

När detta händer har baren stängt och personalen låter killen ligga kvar på golvet i köket och sparkar på honom någon gång ibland. Två killar snackar i köket om att de ju inte bara kan låta honom ligga där, de måste ringa till polisen. Den engelsktalande kommer in ibland, sparkar på killen och tar pulsen på honom.

Han tror sig ha svimmat av smärta igen och vaknar till när någon talar med polisen och säger att de har hittat en tokfull kille i ett hörn och undrar vad de ska göra. Innan polisen kommer släpas han ut i baren igen, sätts på en stol så han hänger över ett bord, han ser ut att helt ha slocknat. Han är vid det här laget helt klar i huvudet men kroppen är helt slut och han faller ner på golvet. Han blir sedan utsläpad på trottoaren där han får invänta polisen.

Det som senare händer har han ingen aning om, men polisen har upplyst honom om det.

När polisen kommer är han medvetslös, har svårt att få luft och har andningsuppehåll. De kontaktar en ambulans som kör honom till Rigshospitalet. När han vaknar söndag morgon har han ont i alla leder i kroppen.

När han vaknat berättar han sin historia för en läkare och han blir flyttad till centret för våldtäktsoffer där man tar DNA på hans kropp och hans kläder. Det tas bilder på alla sår och märken, och polis tillkallas.

Han får senare veta att polisen anhållit engelsmannen och att han är HIV-smittad. Killen blir mycket orolig över det och hela hans värld stannade. Han får HIV-medicin för att förebygga att han blivit smittad eftersom man inte kan se om man blivit smittad förrän efter 3 månader.

Han blir utskrivet mot läkarnas protester kl 18.30 söndag kväll och har åkt med pojkvännen till Viborg (ligger på Jylland), där han ska försöka komma över det som hänt natten mellan lördag och söndag.

2 kommentarer:

Kim M sa...

Fy fan.

Ponte sa...

Det kan man väl säga, men frågan är hur mycket man minns när man är så pass berusad...