måndag 25 maj 2009

Kanske en våldtäkt

Gårdagens diskussionämne i Köpenhamns homobarer var den eventuella våldtäkten. När jag kom hem i morgon kollade jag dansk text-TV och där fanns två sidor om det, men frågan är vad som egentligen hände.

En 25-årig kille var ute och partade i lördags, han kom till baren som heter Masken och var då mycket berusad. Antingen hamnade han i slagsmål (enligt polisen) eller så var han så berusad att han somnade på en stol och ramlade på golvet (enligt baren). Hursomhelst var han blodig i ansiktet och någon av dem som jobbade i baren tog med honom in i köket. I baren fanns också en 43-årig man som bartendern visste var sjukvårdare, så denne tillkallades för att plåstra om killen.

Ett tag senare gick den blodiga och hittades (eventuellt liggande) utanför av någon som tillkallade polis. Antingen hittades han på trottoaren eller vid utegården bakom (där ingången till bastuklubben ligger). En ambulans hämtade honom för omplåstring och när han kom till sjukhuset sa han att han blivit våldtagen. Det gjordes en undersökning och man kom fram till att han hade lite skador därbak.

Först sa han att den 43-åriga mannen som plåstrat om honom hade våldtagit honom i köket på Masken, mannen anhölls imorse. Men senare kunde 25-åringen inte riktigt minnas vad som hänt, han är mycket osäker på vilka barer han varit på eftersom han var så berusad. Den 43-årige mannen släpptes på eftermiddagen.

25-åringen hade ju uppenbart blivit knullad, men var när och av vem är det ingen riktigt som vet. Antar för övrigt att en dildo skulle kunna ge samma skador. Och det måste räknas som mycket tveksamt att han skulle ha blivit våldtagen i köket, för baren var välfylld (jag var där ett tag under kvällen) och spritförrådet liksom diskmaskinen står i köket, så det är alltid ett jäkla springande mellan baren och köket. De som jobbar i baren ser dessutom rakt in i köket när de häller upp fatöl.

Den senaste versionen från 25-åringen är att han först blev våldtagen på golvet i köket och sedan slagen i huvudet. Han är nu också orolig för att vara HIV-smittad.

Vi får väl se om det blir nått mer i den här saken, men man kan läsa om det här, här och här (alla på danska).

2 kommentarer:

Kim M sa...

Eviga drama.
Vilken tur att jag sällan blir kalasfull på krogen. Blir det hemma istället.

Ponte sa...

Det kan man ju också, det är kanske säkrare...