måndag 27 augusti 2007

Mer Pride

Det roliga med ett evenemang av typen Pride är att lite av varje händer. På Nörrebro var det 2 damer på varsin cykel som vrålstirrade in i Paradtåget, vilket innebar att den ena körde in i den andra och båda stod på huvudet rejält.

3 rollerblades människor (1 var kvinna och de båda andra allt för androgyna för att kunna könsbestämmas) i lakan hade trassel att hålla sig på benen eftersom lakanen nådde ner på gatan och ett par gånger trasslade någon in sig i sig själv och några gånger var de för nära andra deltagare som lyckades trampa på deras lakan, men jag såg inte någon av dem stå på näsan om än det var nära. De visste hur de skulle göra...

När förberedelserna pågick som bäst tog jag en liten runda för att kolla på de andra och då såg jag "Björnen". När en man typ 160 cm lång med en mage stor som ett mindre furstendöme tar av sig tröjan och det liksom bara väller fram valkar så hajar man till. Inte min typ, men de som verkligen vill ha en björn kunde ju välja honom.

Och så var det "Håringen". Det såg först ut som om han hade en konstig tröja på sig men det visade sig att han hade inoljad hyfsat solbränd överkropp med ryamatta à la Austin Powers, även på ryggen. Eller finns det helkroppsperuker att köpa?

Men jag var lite imponerad av ett gäng killar iklädda bara badbyxor i den kalla vinden, de bytte om redan ett par timmar innan vi skulle börja gå, fast på slutet såg de rätt så frusna ut måste jag säga, de och gänget från Jailhouse iklädda kallingar, korta romerska tunikor och sandaler, vet inte om deras plastsvärd hjälpte till med varmhållningen i någon större omfattning.

Och dragsen i krinoliner, det tog typ en halvtimme att få på, och det togs många bilder av den grönklädde som hade livet på och ett par strumbyxor och en stab på 4 män som febrilt försökte få hela konstruktionen på plats. Det blev snett hela tiden, men till slut satt den som den skulle och den hängde med hela vägen till Rådhusplatsen i oförändrat skick.

En drag i bästa lovely Hyasinth-stil hade brösten i olika höjd när vi kom fram, men hatten hade banne mig varit en av de snyggaste på the Ascot tror jag. Och mannen i pilotuniform som hade en drag med sig klädd i flygvärdinneoutfit med liten väska på hjul och allt. Jag tror aldrig jag sett en så ful kvinna i hela mitt liv, men det härliga är ju att alla står för sina outfits hur märkliga de än är, lovely. Men det är nu 1 år till nästa gång...

Jag älskar människor i outfits även om drags inte tilltalar mig, har dejtat en 1 gång, men det var inte min grej. Får skaffa mig ett paljettfodral och ett par stilettklackade skor i storlek 45 till nästa år, det friskar min själ opp som man säger här i Skåne.

Inga kommentarer: