onsdag 24 januari 2007

Fortsättning på arbetspsykologin

Igår skrev jag om kvinnor och idag tänkte jag fortsätta. Om gårdagen var stormig så var den iallafall öppen och ärlig. Idag har vi haft baktalning, grova påhopp i hemlighet och andra intriger som skulle få tillochmed Angela Channing (familjemodern i Falcon Crest om någon missat det) stolt och på gott humör. Tur man är van och kan hålla med båda sidorna eller ducka på ett fint sätt. Att säga ifrån och be dem växa upp kommer inte att hjälpa.

Nu tänkte jag reta upp alla radikalfeminister och konstatera att en pusselbit i spelet om kvinnor och makt leker intriger framför mina ögon. Det största hindret i min värld för kvinnor att hamna i chefssituation är missnöjet från andra kvinnor. Ibland känns det som om enda som stoppar vissa från att klösa ögonen ur andra är att det räknas som ociviliserat...

Jag har under åren haft både manliga och kvinnliga chefer och det har fungerat utmärkt. Jag föredrar kvinnliga chefer eftersom jag är lite känslig för stockkonservativa personer och de är nästan alltid män. Tur man inte är kvinna och tur man inte kommer att gifta sig med en heller, det tror jag inte jag hade fixat ärligt talat. Nu ska det bli gott med tårta, få se om någon bit kommer flygande i ansiktet på någon annan!

Inga kommentarer: