lördag 12 april 2008

Returen

För att fortsätta förra helgens bravader, så vid 9-snåret på morgonen (efter ca 5 timmars sömn) så tyckte han att det var dags att kliva upp. Jag fick en kopp nescafé (blask!) och efter att ha druckit det, klätt på mig och på 1 minut försökt att fixa till håret, vilket inte är så lätt efter att ha sovit och haft rejält med gelé i, så skulle han gå och handla (underförstått dags för mig att gå).

Jag var lite förvånad när jag först kom in i sovrummet, inte bara över att han ville ha pang på sex, utan ocskå över att det stod 4 resväskor i olika storlekar på golvet bredvid 2 högar med kläder. Det visade sig att han reser i jobbet 3 gånger i veckan ungefär...

Hur som helst så traskade jag iväg med morgonrufs iklädd skinnbyxor och kände mig aningen malplassé bland morgonflanörerna vid 10-draget som var ute och rastade hundar, promenerade eller annat man gör på gatorna i Köpenhamn en lördagsmorgon.

Först mötte jag en tant som ville låna min telefon, men eftersom jag inte kände för att låna ut den så förklarade jag att jag var svensk, det tog hon som en giltig anledning, man kan ju undra vad danskarna tycker om svenskar... Sedan tog jag bilden på körbärsträden och efter det bytte jag gata till Istedgade för att ta mig till stationen. I ett gathörn där var det en asiatisk mycket sliten kvinna som undrade om jag ville ha sex med henne, jag avböjde.

Så hoppade jag på tåget och när jag skulle byta för att avsluta resan hem sprang jag givetvis på en av mina exkollegor och hennes familj. Så nu vet hon hur jag ser ut i skinnbyxor och rufs sådär morgonen efter en lång natt i Köpenhamn. Det var lite pinsamt. Jag var säker på att när jag kom hem vid lunchtid så skulle jag springa på en massa folk jag känner mellan stationen och hemmet, Murphy's law liksom. Men det var bara ett bekant ansikte jag såg och jag tror inte att han såg mig... Jag är då en riktig fegis.

Inga kommentarer: