fredag 5 juni 2009

EU-valet

Igår bänkade jag mig framför valdebatten och hade förväntat mig en rätt tråkig utslätad debatt, men hej vad jag bedrog mig. Det blev till och från ganska roligt. Här kommer en liten betygssättning:

Lena (c) - Framstod som bitchig besserwisser, hon har suttit där för länge och framstår inte som någon med nya idéer utan mest inriktad på att berätta varför man inte ska tänka nytt.
Betyg 3

Gunnar (m) - Trött och tråkig, byt ut honom mot någon som iallafall har nått nytt att komma med, hans bäst före datum var väl 1999 kanske. Hade mycket svårt att svara på en enda fråga med ett tydligt svar, bara ett malande som ingen orkade höra
Betyg 1

Ella (kd) - Skrytsam och överdrivet självframhävande men en frisk fläkt, verkade bra påläst, berättade vad hon stod för och vad partiet stod för, tog diskussionen utan att bara kasta skit på de andra.
Betyg 4

Marit (fp) - Vann debatten med att vara ärlig och kastade inte skit på de andra, försökte inte vara populistisk genom att snacka bort känsliga frågor istället för att svara, informerade om att "det kan EU-Parlamentet inte göra nått åt".
Betyg 5

Carl (mp) - Blev väldigt motsägande och vi fick se att han börjar bli lite skallig. Trasslade in sig i en Lettlandsdebatt som inte kunde leda någonstans, hade fina målsättningar men kunde inte presentera någon strategi för att ta sig dit.
Betyg 3

Eva-Britt (v) - Framstod inte som den skarpaste kniven i lådan om man säger, spelade mest på att hon var Svensson i Parlamentet, försökte plocka poäng på det där med lönerna. (Såg henne i morse i nått samtalsprogram där hon talade om det där med internet som är nått fantastiskt där man kan kommunicera och utbyta idéer. Ines-Uusman-varning på den tanten)
Betyg 2

Marita (s) - Hade inte mycket att berätta om vad hon ville, kastade mest skit på den andra. Framstod som den mest protektionistiska i gänget, vi svenskar är bättre européer än de andra, självklart ska svenskar få jobba i andra länder, men att andra ska komma hit och jobba verkar inte OK på samma sätt. Vill vrida klockan tillbaka till 80-talet.
Betyg 2

Sören (jl) - Påläst, pedagogisk och trovärdig. Berättade vad EU gör och vad EU inte gör, lyckades ganska bra med att lyfta fram det han vill och inte vill, hade till skillnad från alla andra en vision med EU-samarbetet. Var lugn, sansad och tydlig, pratade inte i munnen på de andra.
Betyg 5


Ska man sammanfatta det hela så är det lite märkligt att vänsterblocket nu alla har förstanamn som är emot EU, det oroar mig personligen. En gång i tiden röstade jag nej till EU av en enda anledning, protektionismen. I övrigt vill jag ha mer EU, så därför röstar jag i EU-valet på partier som vill utveckla Europa och vänstersidan verkar inte vara nått för mig helt enkelt...

Inga kommentarer: