måndag 16 februari 2009

Dragshow

Nu är det minsann lurigt att komma ihåg allt på rätt dag, men ett försök ska man ju ge sig på iallafall.

Begav mig till Köpenhamn och hamnade på kvällens första bar, det var verkligen inte någon hit, två par upptagna med varandra, en stammis och jag. Efter en öl gav jag upp och traskade vidare och hamnade på "hjørnet". Där var det nästan packat till min stora förvåning, men efter en stund förstod jag varför, då satte nämligen showen igång. Den finns recenserad i QX för några månader sedan, mer om det här med bilder och allt. Showen är tydligen mer eller mindre samma varje gång och stämningen var minst sagt på topp.

En av de mer udda originalen i nattlivet hade tagit ståplats bredvid mig i baren, en äldre farbror med mycket lösa handleder och ett mycket karakteristiskt "tjo-hoo" som överröstar det mesta. Han är typ den sista överlevaren av gänget som var med redan på 50-talet. Så han strök med handen på min rygg och tyckte jag hade en vacker ryggrad...

Showen innehöll en massa danska och internationella hits med dansk text, Eres tu blev "rør ved mig", den finns här:


Dessutom hiten Those were the days (hittar ingen dansk så här kommer Mary Hopkin's egen engelska):


Eftersom kunderna var snälla nog att mata bandet med 2 shots mellan varje låt så blev de sista numren lite svajiga kan man väl säga... Men på det hela taget mycket trevligt och väl genomfört.

Efter showen var det dags för mig att dra mig vidare och jag återgick till baren där jag börjat. Det var fler kunder, men jag tror jag var den enda under 50, så jag gav åter upp snabbt och gick tillbaka till "hjørnet" istället.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh så fin din ryggrad är. Det är den!

Från Hjørnet har jag mina finast DK-minnen.

Ponte sa...

Det kan vara riktigt skoj där minsann, och tack alla komplimanger är välkomna!