fredag 2 maj 2008

Insekterna anfaller

Ponte kämpade sig genom horderna av jättefulla svenskar som skulle försöka ta sig tillbaka från Danmark tidigt på Valborgskvällen (nu snackar vi före 20.00). Man fick gå i sicksack mellan spyorna, passa sig för krypande 14-åringar som inte klarade av att gå och det kändes liksom som om man var i en skräckfilm med krypande insekter som väller emot en. Mycket traumatiskt...

Men när jag kom fram till Köpenhamn så hade jag hämtat mig och följde min vanliga rutin, hoppa av tåget på samma ställe varje gång, sedan stanna till vid DSB-kiosken (om jag inte kommer senare på kvällen får då är den stängd) och köpa ett paket rökverk. Det är 2 killar som oftast jobbar i kiosken, båda nydanska i 20-årsåldern, den ena mycket ohjälpsam (men snygg) och vill egentligen ha en annat jobb och den andra som är riktigt serviceminded (och inte så snygg). Den här dagen var det han den mindre snygga. När det var min tur kollade han på mig och sa "Ett paket Lucky Strike kanske?". Imponerande att han kom ihåg, det gjorde min dag!

Nåja, jag påbörjade min barrunda och insåg att jag inte kunde avgöra på smaken om det var öl eller lätt kolsyrad mjölk jag drack, men sådant hindrar inte mig. Strax efter att jag satt mig dök en skabbig gubbe upp och tog platsen bredvid mig. Jag tyckte lite synd om honom, för han verkade ha en massa problem, men jag hade svårt att hålla mig för skratt när han berättade om sin ex som han fortfarande tyckte väldigt mycket om och som han umgåtts jättemycket med också efter att de gjort slut, men nu hade han "rest till Køge".

På danska använder man ordet resa på samma sätt som på svenska, det vill säga om lite längre sträckor och komiken i det var liksom det sorgsna tonfallet i att mannen hade rest sin väg, ända till Køge. Det tar nämligen 38 minuter med pendeltåget till Køge...

3 kommentarer:

Anonym sa...

1. Fulla svennar och raka tonåringar ska man akta sig väldigt noga för.
2. Naturligtvis är den mindre snygge trevlig. Han måste vara det. Den andre lever på sitt utseende (så länge det varar, då får han en verklighetschock).
3. Det verkar vara gott om skabbiga karlar i KBH!

Ponte sa...

1. Japp, man måste vara försiktig med slynglar!

2. "You might be correct madam, but tomorrow I shall be sober but you will still be ugly!" - Sir Winston.

3. Nja sådär, men de dras till mig som flugor till en koblajja

Hasan sa...

Röker du? Ojdå. Minus poäng till Ponte. Haha.